Υπερβολή ή Εκπαίδευση; Το μέλλον του Earthcoin

Πρωτότυπο κείμενο / source :

http://getearthcoin.com/content/article/hype-or-education-future-earthcoin
Επικρατεί η άποψη ότι το Earthcoin και όλα τα κρυπτονομίσματα δεν έχουν αξία πέρα από αυτήν που οι άνθρωποι προτίθενται να πληρώσουν για αυτά. Αυτή η άποψη είναι σωστή όμως είναι μυωπική και δεν προχωρά σε βάθος. Τα χάρτινα νομίσματα επίσης δεν έχουν ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ πέρα από αυτή που οι άνθρωποι προτίθενται να πληρώσουν. Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι το χάρτινο χρήμα ρυθμίζεται τεχνητά με χειρισμούς στην προσφορά χρήματος για την ‘καλυτέρευση των πολλών’ ώστε να μπορούν να κατασκευάζονται πύραυλοι για τη σελήνη, πυρηνοκίνητα πολεμικά πλοία για να αντιμετωπιστεί ο αόρατος εχθρός και να έχει η NSA τα μέσα και τον προϋπολογισμό να κατασκοπεύει ακόμη και τους δικούς της ανθρώπους – θα πλήρωνες ποτέ συνειδητά κάποιο ποσοστό του εισοδήματος σου για τα παραπάνω; Τα κρυπτονομίσματα έχουν έναν πολύ διαφορετικό μηχανισμό που ρυθμίζει την αξία τους μέσω της αποκέντρωσης. Το σύστημα που υπάρχει τώρα διατηρεί τον έλεγχο και υποδουλώνει τους υπόλοιπους – αυτή είναι φυσικά η δική μου άποψη και αν και προσπαθώ να την αποβάλλω από κείμενα που προωθούν το Earthcoin θεωρώ ότι είναι προφανής οπότε μπορώ να την εκφράσω.
Ήταν πριν 130 χρόνια, όταν εσύ μασούσες το ταμπάκο σου, μπάλωνες τα παλιά σου παπούτσια, ο γείτονας έβαζε τα καρφιά σε ένα φέρετρο στο γραφείο τελετών του και στον οίκο ανοχής παρακάτω σκούπιζαν το κεφαλόσκαλο όταν ένας καλοντυμένος άνδρας με χαρτοφύλακα έφθασε στο σκονισμένο δρόμο. Ήταν καλοβαλμένος, περιποιημένος, τύπος της κυβέρνησης – όχι σερίφης. Μπήκε στο σαλούν και απευθύνθηκε σε όλους ως απεσταλμένος της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης. Με ευγενικό τρόπο εξήγησε πως όλοι σας θα έπρεπε εντός των επομένων μηνών να παραδώσετε σε αυτόν τον χρυσό σας με αντάλλαγμα τα χαρτονομίσματα του τα οποία πλέον θα ήταν τα νόμιμα μέσα συναλλαγών αντί τα ψήγματα χρυσού στη τσέπη σας τα οποία κατά τη γνώμη του ήταν ένας άξεστος τρόπος συναλλαγών. Αντ’ αυτού, θα πήγαιναν το χρυσό σας σε θησαυροφυλάκιο με καθορισμένο επιτόκιο και θα σας έδιναν ομόλογα σχετικά με το χρυσό που τους δώσατε τα οποία θα μπορούσατε να χρησιμοποιείτε για εμπόριο. Όλοι γέλασαν μαζί του και τον συνόδευσαν ευγενικά έξω από την πόλη. Όμως αυτός την επόμενη φορά γύρισε με ενισχύσεις και διατάγματα, ότι έπρεπε οπωσδήποτε να παραδώσεις το χρυσό σου επί ποινή φυλάκισης.
Χρειάστηκαν 20 χρόνια για να αποδεχθούν οι άνθρωποι τα άχρηστα χαρτονομίσματα όμως τους έκαναν τελικά να πιστεύουν ότι ο χρυσός στο θησαυροφυλάκιο συσχετίζεται με τα αριθμημένα χαρτονομίσματα κι έτσι άρχισαν να θεωρούν ότι αυτά είχαν αξία. Όλοι υποδουλώθηκαν από εκείνη τη στιγμή και στα χρόνια που ακολούθησαν τα χαρτονομίσματα μοχλεύτηκαν, υποτιμήθηκαν, έφθασαν σε κλάσμα της αρχικής τους αξίας καθώς η Κυβέρνηση τύπωνε όλο και περισσότερα κι οι άνθρωποι παρακολουθούν ανήμποροι να κάνουν το παραμικρό για αυτό. Απλά πρέπει να δουλεύουν όλο και σκληρότερα για να έχουν αυτό που είχαν πριν 50 χρόνια.
Όμως αυτοί που υιοθέτησαν το χάρτινο νόμισμα χωρίς αντίδραση και είδαν το μέλλον του ανταμείφθηκαν ανάλογα. Άνθρωποι όπως ο Rockefeller, ο JP Morgan και πολλοί άλλοι λόγω της πρώιμης αποδοχής έλαβαν δάνεια και μόχλευση για να παρέχουν αξιοπιστία και φερεγγυότητα στο χάρτινο νόμισμα. Ο υπέρογκος πλουτισμός μέσω του δανεισμού τους επέτρεψε να κτίσουν τις αυτοκρατορίες τους και να επωφεληθούν πολύ περισσότερο από όσους άργησαν να υιοθετήσουν το χάρτινο νόμισμα.
Το Earthcoin και τα άλλα κρυπτονομίσματα γενικά ακολουθούν την ίδια πορεία, ΟΜΩΣ είναι διαφορετικά με την έννοια ότι όλοι θα ωφεληθούν από αυτά σε βάθος χρόνου ανεξάρτητα του πότε θα τα υιοθετήσουν, καθώς αυτά γίνονται όλο και πιο πολύτιμα με την πάροδο του χρόνου παρέχοντας μια βάση για να δημιουργήσει η επόμενη γενιά. Όσοι το αποδέχθηκαν νωρίς φυσικά θα ωφεληθούν περισσότερο όχι όμως μέσω της κλασματοποίησης τους αλλά μέσω της διάδοσης της χρήσης τους.
H προσφορά Earthcoin είναι περιορισμένη και πεπερασμένη, δεν έχουν τη δυνατότητα λίγοι άνθρωποι να αποφασίσουν να ‘τυπώσουν’ χρήμα. Το προνόμιο αυτό πλέον ανήκει σε έναν αποκεντρωμένο μηχανισμό που διασφαλίζει την αυθεντικότητα της διαδικασίας. Απλά απίστευτο!!
Δεν χρειάζεται υπερβολή! Χρειάζεται εκπαίδευση. Με τη σωστή εκπαίδευση κάθε ένα από αυτά τα κρυπτονομίσματα μπορεί να εξελιχτεί σε μεγάλης κεφαλαιοποίησης καθώς οι άνθρωποι μετατρέπουν τα χαρτονομίσματα τους σε κρυπτονομίσματα και εγκαταλείπουν το χαλασμένο παλιό σύστημα. Κάθε κρυπτονόμισμα θα αντιπροσωπεύει το είδος των συναλλαγών για τις οποίες δημιουργήθηκε. Πολλά θα βρουν τη δική τους θέση στην αγορά, ακόμη και το Sex Coin για χρήση σε πορνοσελίδες πιθανόν, με την κεφαλαιοποίησή του να συσχετίζεται με το μέγεθος της συγκεκριμένης κατηγορίας αγοράς. Το Earthcoin θα βρει την θέση του ελπίζω με όλους μας, μια ταυτότητα που θα μας ενώνει ανεξάρτητα χρώματος, θρησκείας, φυλής και εθνικότητας. Η Γη είναι ένα πολύ καλύτερο σύμβολο ισχύος καθώς είναι το μέσο, η ζωοδόχος πηγή που μας συντηρεί όλους! Πολύ καταλληλότερο από τον Αετό ή Το Μάτι που επιβλέπει τα πάντα τα οποία αντιπροσωπεύουν τις δοξασίες 300 εκατομμυρίων ανθρώπων στις ΗΠΑ. Εάν συγκρίνεις τα δύο συστήματα αξιών (κρυπτονομίσματα και χάρτινα νομίσματα), είναι αστείο κάποιος λογικός να διαλέξει τα άχρηστα χάρτινα νομίσματα.

Θέλεις να προκαλέσεις επανάσταση; Πραγματική επανάσταση; Όταν τα κρυπτονομίσματα φθάσουν σε κάποιο κρίσιμο επίπεδο κατόχων (σήμερα είμαστε περί τα 10 εκατομμύρια), εννοώ κάποιες εκατοντάδες εκατομμυρίων ανθρώπων, θα μπορέσεις να οργανώσεις τις αποκεντρωμένες μάζες να συγκεντρωθούν στα κέντρα των πόλεων, να αποσύρουν από τις τράπεζες τα χάρτινα νομίσματα τους και να τα βάλεις φωτιά στο κέντρο της πλατείας συνειδητοποιώντας ότι τελικά δεν είχαν ποτέ καμία αξία. Θα είναι το δραματικό τέλος της υποδούλωσης. Την επόμενη ημέρα το εμπόριο θα διεξάγεται κυρίως με κρυπτονομίσματα και πίστεψε με τα πάντα θα λειτουργούν μια χαρά. Όσοι χρησιμοποίησαν το σύστημα με τα χρέη για να πλουτίσουν δεν θα είναι και πολύ ευχαριστημένοι αφού με τα χάρτινα χρήματα μετα βίας θα πληρώσουν τους λογαριασμούς του νερού στο σπίτι τους. Παρόλα αυτά, εγώ συμπαθώ το Warren Buffet. Θα τον βοηθήσω.

Comment is closed.